Jak nastavit Facebook, aby po smrti uživatele automaticky smazal účet?

Asi každého z nás to někdy napadlo – co se stane s našimi účty na sociálních sítích v případě, kdy bychom náhodou zemřeli? Ačkoli to není zrovna příjemné zamyšlení, je dobré být připraven. Pokud se totiž na nenadálou situaci předem nepřipravíte, s vaším účtem se pravděpodobně nic nestane, což nemusí být vždy to nejpříjemnější pro pozůstalé.

Na výběr máte několik možností, co se stane s vaším účtem na Facebooku po vašem skonu. Samozřejmě jej můžete nechat ležet ladem, nicméně pokud nechcete na největší sociální síti světa zanechat žádnou stopu, můžete si nastavit, aby se automaticky po vaší smrti smazal. Stačí zabrousit do nabídky Nastavení – Obecné – Nastavení zvěčnění – Požádat o odstranění účtu po vašem úmrtí, kde si můžete zvolit trvalé odstranění veškerých informací ve chvíli, kdy někdo z blízkých na vaši smrt Facebook upozorní.

Myslete na svou digitální stopu dříve, než bude pozdě

Po smrti nicméně může účet také přejít na pověřenou kontaktní osobu, která váš profil bude moci spravovat. Tato osoba může například vytvářet příspěvky pro uctění památky nebo reagovat na nové žádosti o přátelství. O své soukromí nicméně nemusíte mít strach – k soukromým zprávám tato osoba mít přístup nebude.

I když pro většinu z nás je pravděpodobně příliš brzo na to myslet na posmrtný život našich facebookových profilů, je lepší být připraven.

zdroj: M. Chrobok